27 Μαΐ 2015

Blog: Δημιουργία βήμα βήμα

Ανοίγουμε το Chrome και συνδεόμαστε στο λογαριασμό μας.
Εισάγουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Πατάμε επόμενο



Εισάγουμε τον κωδικό πρόσβασης και αν δουλεύουμε σε κοινόχρηστο υπολογιστή δεν τσεκάρουμε την επιλογή Μείνετε συνδεδεμένοι


Γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων blogger.com (αυτός είναι ένας από τους τρόπους για να βρεθούμε στο Βlogger). Αν έχουμε ήδη ιστολόγια, εμφανίζονται. 
Για να δημιουργήσουμε ένα, πατάμε Νέο ιστολόγιο.


Στο παράθυρο της Δημιουργίας νέου ιστολογίου εισάγουμε τις πληροφορίες που θέλουμε: 
  1. Στο πεδίο Τίτλος μπορούμε να γράψουμε ελληνικά και είναι ο τίτλος που θα εμφανίζεται στο πάνω μέρους του ιστολογίου μας. 
  2. Στο πεδίο Διεύθυνση γράφουμε μόνο αγγλικά, όχι σύμβολα και πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι η διεύθυνση που επιλέγουμε είναι διαθέσιμη. Αν όχι, δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό, που να έχει όμως κάποια σχέση με το θέμα του ιστολογίου μας. Αποφεύγουμε και στον Τίτλο και στη Διεύθυνση να γράψουμε προσωπικά στοιχεία, όπως πλήρες ονοματεπώνυμο κλπ.
  3. Επιλέγουμε ένα πρότυπο από τα Πρότυπα (μπορούμε στη συνέχεια πολύ εύκολα να επιλέξουμε ένα διαφορετικό ή να παραμετροποιήσουμε το υπάρχον) και πατάμε το κουμπί Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο



Βρισκόμαστε στον Πίνακα ελέγχου το ιστολογίου. Στα αριστερά έχουμε όλες τις επιλογές και πατάμε Νέα ανάρτηση για να φτιάξουμε την πρώτη μας ανάρτηση.


Βλέπουμε την οθόνη δημιουργίας αναρτήσεων. 
Πληκτρολογούμε ή επικολλούμε από έναν κειμενογράφο το κείμενο. Με τα κουμπιά μπορούμε να το μορφοποιήσουμε περίπου όπως και σε έναν κειμενογράφο. 


Δοκιμάζουμε τις μορφοποιήσεις που ταιριάζουν στο κείμενό μας και αν θέλουμε πατάμε το κουμπί Εισαγωγή εικόνας, πάντα μια εικόνα κάνει πιο ελκυστικό ότι έχουμε γράψει.

Ανοίγει το παράθυρο Επιλογής αρχείου. Μπορούμε να φέρουμε εικόνες με πολλούς τρόπους. Είτε να τις μεταφορτώσουμε από τον υπολογιστή μας, είτε να τις πάρουμε από μια θέση στο ιστολόγιό μας (από μια άλλη ανάρτηση), είτε από το Picasa, είτε από την web κάμερά μας, είτε από μια διεύθυνση internet.





Αφού επιλέξουμε ένα αρχείο, θα εμφανιστεί στο παράθυρο. Αν έχουμε επιλέξει περισσότερες εικόνες, θα εμφανιστούν όλες. Αν θέλουμε να εισάγουμε μόνο μία από αυτές κάνουμε κλικ πάνω της και την επιλέγουμε. Γύρω της εμφανίζεται ένα μπλε περίγραμμα. Πατάμε το κουμπί Προσθήκη επιλεγμένων για να προστεθεί η εικόνα στην ανάρτηση.

Η εικόνα εμφανίζεται δίπλα στο κείμενο. 



Αν κάνουμε κλικ πάνω στην εικόνα, έχουμε τις επιλογές: 
  • μεγέθους (Μικρό, Μεσαίο, Μεγάλο, Πολύ μεγάλο), 
  • θέσης (Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά), 
  • προσθήκης λεζάντας
  • ιδιότητες εικόνας (Κείμενο τίτλου και Εναλλακτικό κείμενο, που βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν και να ταξινομούν τις αναρτήσεις μας) και 
  • κατάργηση (για να διαγράψουμε από την ανάρτηση μια εικόνα που ήδη έχουμε εισάγει).




Τέλος, πατάμε το πλήκτρο Ανάρτηση (βρίσκεται πάνω δεξιά κι αν διορθώνουμε ή προσθέτουμε υλικό σε ανάρτηση που υπάρχει ήδη τότε αντί για Ανάρτηση εμφανίζεται το πλήκτρο Ενημέρωση) και η ανάρτησή μας έχει ολοκληρωθεί. 

Μπορούμε πάντα να ξαναγυρίσουμε και να αλλάξουμε οτιδήποτε, αν από τον πίνακα ελέγχου και την επιλογή Αναρτήσεις επιλέξουμε την ανάρτηση που θέλουμε και κάνουμε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.