27 Μαΐ 2015

PowerPoint: Ενσωματωμένα και συνδεδεμένα αρχεία ήχου

Σε αυτό το άρθρο

  • Ενσωματωμένοι έναντι συνδεδεμένων ήχων
  • Έλεγχος σύνδεσης ή ενσωμάτωσης ενός ήχου
  • Αύξηση ή μείωση του μεγέθους του ενσωματωμένου ήχου
  • Αλλαγή ενός ενσωματωμένου αρχείου ήχου σε συνδεδεμένο αρχείο


Ενσωματωμένοι έναντι συνδεδεμένων ήχων

Οι βασικές διαφορές μεταξύ ενσωματωμένο αντικείμενο ήχων αντικείμενο και συνδεδεμένο αντικείμενο ήχων βρίσκονται στη θέση αποθήκευσης και στον τρόπο ενημέρωσής τους αφού τους τοποθετήσετε στην παρουσίασή σας. Τα ενσωματωμένα αρχεία αποθηκεύονται μέσα στην παρουσίαση και τα συνδεδεμένα αρχεία αποθηκεύονται έξω από την παρουσίαση.

Επίσης, τα συνδεδεμένα αρχεία ενημερώνονται όταν γίνονται αλλαγές στα αρχεία προέλευσής τους, ενώ τα ενσωματωμένα αρχεία δεν αλλάζουν όταν αλλάζει το αρχείο προέλευσής τους. Να θυμάστε ότι το PowerPoint αντιλαμβάνεται τις ενημερώσεις στα συνδεδεμένα αρχεία μόνο εάν η παρουσίαση περιέχει τρέχουσες συνδέσεις με τον ήχο.
Όταν η παρουσίασή σας περιέχει συνδεδεμένα αρχεία και σκοπεύετε να εκτελέσετε την παρουσίαση σε κάποιον άλλο υπολογιστή ή να την στείλετε σε κάποιον χρησιμοποιώντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε πρέπει να αντιγράψετε τα συνδεδεμένα αρχεία μαζί με την παρουσίαση. Η αντιγραφή των αρχείων στον ίδιο φάκελο όπου βρίσκεται η παρουσίαση κάνει τα αρχεία διαθέσιμα στο Microsoft Office PowerPoint 2007 έτσι, ώστε το PowerPoint να είναι σε θέση να εντοπίσει τα αρχεία όταν θελήσετε την αναπαραγωγή τους.
Εάν χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Πακέτο για CD για να μετακινήσετε τα αρχεία σας, τότε οι συνδέσεις σας θα ενημερωθούν αυτόματα. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη δυνατότητα, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τις συνδέσεις με μη αυτόματο τρόπο, διαγράφοντας τα αρχεία ήχου και, στη συνέχεια, προσθέτοντας τα και πάλι.







1.  Ένα ενσωματωμένο αντικείμενο
2.  Ένα συνδεδεμένο αντικείμενο
3. Το αρχείο προέλευσης που περιέχει το συνδεδεμένο αντικείμενο

Από προεπιλογή, μόνο τα αρχεία ήχου WAV (waveform audio data), με μέγεθος 100 kilobyte (KB) έκαστο, μπορούν να ενσωματωθούν στην παρουσίασή σας. Όλοι οι υπόλοιποι τύποι αρχείων πολυμέσων, καθώς και τα αρχεία .wav με μέγεθος μεγαλύτερο από 100 KB συνδέονται.
Εάν θέλετε τα αρχεία ήχου .wav να περιέχονται μέσα στην παρουσίαση, τότε μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος του ενσωματωμένου αρχείου έως τη μέγιστη τιμή των 50.000 KB (50 megabyte). Ωστόσο, η αύξηση του συγκεκριμένου ορίου θα αυξήσει και το συνολικό μέγεθος της παρουσίασής σας και ενδέχεται να επιβραδύνει την απόδοσή της.
Για να διευκολυνθείτε στην επιλογή ενσωμάτωσης ή σύνδεσης των αρχείων ήχου, συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα.

Τύπος αρχείου Πότε να το χρησιμοποιήσετε 


Ενσωματωμένο αρχείο
• Το κάθε αρχείο σας έχει μέγεθος μικρότερο από 100 KB (το συνιστώμενο μέγιστο μέγεθος) και είναι μόνο αρχεία .wav. Μπορείτε να ενσωματώσετε αρχεία .wav με μέγεθος έως και 50 megabyte (MB), αλλά ενδέχεται να επιβραδυνθεί η απόδοση της παρουσίασης.
• Θέλετε όλα τα αρχεία ήχου να περιέχονται στην παρουσίαση, αντί να είναι συνδεδεμένα με αυτήν.
• Δεν σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές στα αρχεία προέλευσης.

Συνδεδεμένο αρχείο
• Το κάθε αρχείο ήχου έχει μέγεθος ίσο ή μεγαλύτερο από 100 KB.
• Σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές στα αρχεία προέλευσης.
• Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Πακέτο για CD, για να μεταφέρετε την παρουσίασή σας σε δίσκο CD ή σε διαφορετικό φάκελο ή υπολογιστή.

 Έλεγχος σύνδεσης ή ενσωμάτωσης ενός ήχου
(Ισχύει για την έκδοση του 2007)

1. Στην Κανονική προβολή, κάντε κλικ στο εικονίδιο ήχου της διαφάνειας, για τον οποίο θέλετε να ελέγξετε την κατάσταση σύνδεσης ή ενσωμάτωσης.
2. Στην περιοχή Εργαλεία ήχου, στην καρτέλα Επιλογές της ομάδας Επιλογές ήχου, κάντε κλικ στην επιλογή Εκκίνηση παραθύρου διαλόγου 
.

3. Στην περιοχή Πληροφορία, δίπλα στο στοιχείο Αρχείο, θα δείτε είτε την περιγραφή [Περιέχεται στην παρουσίαση] (που σημαίνει ότι ο ήχος είναι ενσωματωμένος) είτε τη διαδρομή προς το αρχείο ήχου (που σημαίνει ότι ο ήχος είναι συνδεδεμένος).

Αύξηση ή μείωση του μεγέθους του ενσωματωμένου ήχου

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του ενσωματωμένου ήχου .
2. Στην περιοχή Εργαλεία ήχου, στην καρτέλα Επιλογές της ομάδας Επιλογές ήχου, αυξήστε το μέγιστο μέγεθος αρχείου πληκτρολογώντας έναν αριθμό στο πλαίσιο Μέγιστο μέγεθος αρχείου ήχου (KB). Μπορείτε να το αυξήσετε έως και τα 50 MB ή να το μειώσετε έως και το 1 KB.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 

Οι αλλαγές που γίνονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Όποια αρχεία ήχου είχαν συνδεθεί πριν από την αύξηση του μέγιστου μεγέθους των αρχείων ήχου και θέλετε να τα ενσωματώσετε πρέπει να διαγραφούν και στη συνέχεια να εισαχθούν και πάλι στην παρουσίαση. Αντίστοιχα, όλα τα αρχεία ήχου που είχαν ενσωματωθεί προτού μειώσετε το μέγιστο μέγεθος των αρχείων ήχου και θέλετε να τα συνδέσετε, πρέπει να διαγραφούν και στη συνέχεια να εισαχθούν ξανά στην παρουσίασή σας.

Αλλαγή ενός ενσωματωμένου αρχείου ήχου σε συνδεδεμένο αρχείο 

Για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου της παρουσίασής σας, μπορείτε να διαγράψετε τους ενσωματωμένους ήχους και να τους προσθέσετε και πάλι ως συνδεδεμένα αρχεία. Για να το κάνετε αυτό, αποθηκεύστε ένα αντίγραφο της παρουσίασής σας ως ιστοσελίδα, προκειμένου να λάβετε τους ήχους σε ξεχωριστό φάκελο, διαγράψτε τους ενσωματωμένους ήχους, αντιγράψτε ή μετακινήστε τους ήχους στον ίδιο φάκελο όπου έχετε την παρουσίαση και, στη συνέχεια, προσθέστε τους συνδεδεμένους ήχους στην αρχική παρουσίαση. Αυτό γίνεται όπως περιγράφεται παρακάτω.


Αποθηκεύεστε στους ενσωματωμένους ήχους σε ένα φάκελο 

1. Κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Office ,  τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Αποθήκευση ως και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Παρουσίαση PowerPoint 97-2003.
2. Στο πλαίσιο Όνομα αρχείου, πληκτρολογήστε ένα όνομα για την ιστοσελίδα.
3. Στο πλαίσιο Αποθήκευση ως τύπου, κάντε κλικ στην επιλογή ιστοσελίδα.
4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Το PowerPoint θα αποθηκεύσει τους ενσωματωμένους ήχους σε έναν ξεχωριστό φάκελο με το ίδιο όνομα με αυτό που χρησιμοποιήθηκε παραπάνω για την ιστοσελίδα. Μετά από την τοποθέτηση των ήχων σε ξεχωριστό φάκελο, μπορείτε να αντιγράψετε ή να τους μετακινήσετε στον ίδιο φάκελο με την παρουσίαση.

Διαγράψτε τους ενσωματωμένους ήχους 

1. Στην αρχική παρουσίασή σας, στην Κανονική προβολή, κάντε κλικ στη διαφάνεια που περιέχει τον ήχο που θέλετε να διαγράψετε.
2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του ήχου  και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο DELETE. Για να διαγράψετε πολλούς ήχους, επαναλάβετε τη συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε διαφάνεια που περιέχει αρχεία ήχου, τα οποία θέλετε να καταργήσετε.

Αντικαταστήστε τους ενσωματωμένους ήχους με τους συνδεδεμένους ήχους 

Προτού προσθέσετε και πάλι τους ήχους στην παρουσίασή σας, αντιγράψτε ή μετακινήστε τους ήχους στον ίδιο φάκελο με αυτόν της παρουσίασης και, στη συνέχεια, επαληθεύστε και ρυθμίστε το Μεγιστο μέγεθος αρχείου ήχου (KB) έτσι, ώστε να είναι μικρότερο από το μέγεθος των ήχων που θέλετε να συμπεριλάβετε στην παρουσίασή σας.
1. Κάντε κλικ στη διαφάνεια, στην οποία θέλετε να προσθέσετε έναν ήχο.
2. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Clip πολυμέσων, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος που υπάρχει κάτω από την επιλογή Ήχος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Ήχος από αρχείο.

3. Εντοπίστε το φάκελο που περιέχει τα αρχεία ήχου που μόλις διαγράψατε και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που θέλετε να προσθέσετε. Για να προσθέσετε πολλούς ήχους, επαναλάβετε τη συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε διαφάνεια που περιέχει αρχεία ήχου, τα οποία θέλετε να προσθέσετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 

 Για να εκτελέσετε μια παρουσίαση, που περιέχει συνδεδεμένα αρχεία, σε διαφορετικό υπολογιστή, για να διανείμετε την παρουσίαση σε CD ή για να αποθηκεύσετε μια παρουσίαση σε φάκελο ή σε δίκτυο, πρέπει να αντιγράψετε μαζί την παρουσίαση και τα συνδεδεμένα αρχεία. Για να αντιγράψετε την παρουσίαση και όλα τα αρχεία υποστήριξης σε δίσκο CD, σε μεμονωμένο φάκελο ή σε κοινόχρηστο φάκελο δικτύου, κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Office  τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημοσίευση και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Πακέτο για CD. Η δυνατότητα Πακέτο για CD θα ενημερώσει αυτόματα όλες τις συνδέσεις προς τα αρχεία που συσκευάσατε με την παρουσίαση. Εάν συσκευάσετε την παρουσίασή σας, θα μπορείτε επίσης να την κάνετε να αναπαράγεται αυτόματα.


Ισχύει για: PowerPoint 2007

Πηγή: https://support.office.com/el-gr/article/%CE%95%CE%BD%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-0e82ab1c-c655-44fa-868a-80b0d4f39414?ui=el-GR&rs=el-GR&ad=GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.